Gratis hemsida till alla medlemmar

SSMF erbjuder nu alla medlemmar en gratis hemsida. Nu är det äntligen dags för Dig som medlem att få en gratis hemsida.

På kongressen/mässan 2011 hölls en föreläsning av vad som kommer erbjudas och fördelarna med en hemsida.

Hemsidan vi erbjuder är en paketlösning hos Hemsida24.se. Vi skapar ett konto åt er på Hemsida24, och bygger en hemsida enligt den förutbestämda mallen (max 7 sidor med max 20 bilder). Färg/bild på bakgrund kan du påverka och en del annat.
När hemsidan är färdig kontaktar vi er med all info ni behöver. Kontonamn, lösenord och adressen till hemsidan.
Det enda ni behöver göra efter det är att betala räkningen som kommer från Hemsida24 för att få ha hemsidan liggande hos dem. Det kostar inte mer än 99 kr/månad om du väljer att betala för ett år, vill du betala månadsvis är kostnaden 149 kr/månad. För det får du; webbhotell, verktyget som gör hemsidan så enkel att ändra, epostlösning med mera.
Ni kan naturligtvis göra ändringar på hemsidan själva genom att logga in med kontonamnet och lösenordet ni får av oss. Det är mycket enkelt att göra ändringar på sidan. Vill ni ha hjälp med uppdateringar längre fram erbjuder Sveriges Skomakarmästarförbund detta för en kostnad av 395 kr/timme.

Hur går man till väga för att få en hemsida?
Steg 1. Gå in på vår demohemsida på Hemsida24 (www.skomakare.hemsida24.se) och se hur den kommer se ut. Där kan du se vilka typer av bilder vi vill ha och vilken typ av text vi vill ha.
Steg 2. Fota din butik, och skriv den text du vill ha med på hemsidan. (spec finns längre ner). All text måste vara skriven på datorn och finnas i ett textdokument så vi kan klippa in den, och inte behöva knappa in all text själva.
Steg 3. Skicka ett minneskort eller CD-skiva med bilder och text till SSMF’s kansli. Lägg till eventuell logotype, en fil med information om firmanamn, öppettider, kontaktuppgifter.

Vi vill ha: Logotype. Har du en logotype eller någon bild du brukar använda i marknadsföringssyfte vill vi ha den.

Startsida: Kort välkomsttext, som berättar vad firman gör, eventuella specialiteter och vad du kan tänkas vilja ha med. Foto på din fasad. Gärna så man kan känna igen den på gatan.

Reparationer. Lista på de reparationer du utför och vill ha med på hemsidan. Kanske lite extra information om dina reparationer. Bilder på några reparationer du utfört. 1-5 st.

Övriga tjänster. Berätta om vilka tjänster ni erbjuder förutom skoreparationer, t.ex. nyckelkopiering, kemtvätt, byte av klockbatterier, eller vad det nu kan vara. Bilder på nyckeltavlor, kemtvättsinlämningen, eller andra relevanta bilder på era produkter.

Skovård. Välj om du vill använda vår standardtext (den som finns på demohemsidan) eller om du vill skriva en egen text om skovård. Kanske en närbild på lite skoputsgrejor. Eller använd vår standardbild.

Tillbehör. Berätta om vilka tillbehör ni säljer i butiken. Lista dem gärna. Bilder på butikshyllor med produkter i. Några snygga närbilder på produkterna.

Om företaget. Berätta om vem du/ni är. Utbildning, gesällbrev, mästarbrev. Startår. Välj själv vilken information du vill ha med. Porträttbilder på dig/er, och gärna några bilder när ni arbetar.

Kontakta oss. Adress, öppettider, telefonnummer, emailadress. All information du vill att kunden ska ha för att lätt kunna kontakta er.

OBS! När du tar bilder till hemsidan är det JÄTTEVIKTIGT ATT TA BRA BILDER. De får inte vara suddiga. Om det är smutsigt på verkstan och i butiken, STÄDA innan du fotar. Plocka i ordning i hyllor och damma rent innan du fotar. VAR NOGA MED DETTA.
Blir bilderna dåliga är det ingen idé att använda dem. Be gärna någon du känner som är duktig på att fota att ta bilderna åt dig. Döp bilderna till lämpliga namn, t.ex fasadbild, klackning, nycklar o.s.v.
Skicka fler bilder på samma motiv så att Sandra Lindvall kan välja den som passar bäst.

För frågor om detta: Ring Sandra Lindvall på kansliet 08-662 06 96 eller Marcus Davidson 018-14 03 54.